nuffnang Ads

Khamis, 17 November 2011

Allah sayangkan diaa...

Assalamualaikum..
oittt...khabr kalian apa..? eh, asal pelik benor bunyi nyew
k la apa khabar? hari ni aku, nadia natieha and nur zahirah..
g ziarah sahabat kami yg telah meninggalkan kami
iaitu Afni Ruzaini Saini..
ceritanya begini..sebelum tu kami g sekolah lu
nak antar report card..then lepas tu kiteorng jalan kaki dari sekolah g tuaran..hmm perjalanan kami mengambil masa 4 minit cam tu..dekat je..tapi kalau dah panas terik rasa mcam jauh yg amaattt..'bila nak sampai nih' haaa tu dialog dalm hati erk..haha sampai ja kami kat toran..kami ber3 cari van nak g kg k0ta..
then aku bagitaw awl2 kat driver tu..sebaya pok cik la..kami ckap 'p.cik2..,kami m0e p kuburan kg k0ta' hahaha p.cik tu agak kurang dengar..al maklum la..pak cik..kami amat memahaminya...p.cik tu ulang balik tanya..'apa kebun kota naak..' dengan spontan nya t'ketawa jap..jap ja..'eh, xla ermmm....surau la..surau kota' senang cikit..c0z surau n tanah perkuburan tu berdepan..
haaa..nak dijadikan cerita..sewaktu arwah meninggal tu..
kami lawat kat umah ja..xikut g kubur..
jadi pagi tadi..sampai ja kuburan cam peserta amazing race..haha
lucu pulak bila ingat2 balik..ape xnya..sampai ja sana..haaa..bnyak! so cari la satu2 haiyaaa...agak2la setiap batu nisan kami tengok..akhirnya..Allah mempermudahkan kami..
rupany2 dekat ja ngan pintu masuk mula2..hadoii..xpa dugaan..sampai hampir fed up dah tadi..bole2 rehat sebentar bersama kit kat..eh,, xla kit kat..k0e giler nak santai2 atas kuburan orng sambil menikmati kit kat..ishk3..
sambung balik..memang dugaan laaa..punya men panas..rasanya tengahari tu..bole2 pulak rasa..haha..kami sedekahkan Yassin dan Al-Fatihah..m0ga2 Allah mengampuni segala dosanya..
sedikit sebnayak dapat muhasabahkan diri kat sana..
terpikir juga..sekrang mereka punya giliran..kita bila..??
cukup kah amalan kita..?
sediakah kita nak jumpa Allah..?
semunya bermain di fikiran..
* semoga Allah mengampuni segala dosa2 kita, ibu bapa kita,rakan2,saudara seIslam..
* semoga Allah memberi kita ruang untuk memperbaiki diri kita..
hmm..terubat juga rindu kami..
wassalam~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan